Reparation av piano

Vi erbjuder våra kunder pianoreparation och pianoservice i olika omfattning. De flesta pianon går att reparera, men det är viktigt att ta hjälp av någon med sakkunskap för att återställa rätt klang och ton i pianot. Beroende på vilken typ av piano du har bör även en bedömning göras kring om reparationskostnaden kommer vara befogad i relation till instrumentets värde. Vi har lång erfarenhet av pianoreparationer och kommer således kunna ge dig råd kring vad som är bäst att göra med ditt instrument.

Underhåll av piano

Utöver en reparation av skador på pianon är det även rekommenderat att genomföra regelbundet underhåll på ditt piano. Det säkerställer en lång livstid för ditt instrument och kan även hjälpa till att undvika att vissa skador uppstår. Några saker att tänka på är att placera ditt piano på en plats med lagom luftfuktighet och temperatur, samt undvika temperaturväxlingar från exempelvis fönster, värmeelement eller braskaminer. Du bör även torka av tangenterna regelbundet med en lätt fuktad trasa, samt vid behov en mild tvållösning.

Kontakta oss för rådgivning

Vi har lång erfarenhet av reparation och underhåll av pianon och arbetar med samtliga märken som finns på marknaden. För att du ska få glädje av ditt piano under så lång tid som möjligt är det viktigt med regelbunden översyn av detta. Vi hjälper dig gärna med råd kring hur du bäst hanterar pianot, både vid skador som uppstått och vid normalt underhåll. Ta gärna kontakt med oss för att se hur vi bäst går vidare med just ditt instrument och dina funderingar. Våra tjänster erbjuds i Helsingborg, Malmö och Lund.​

På min verkstad gör allt från små justeringar till stora huvud reparationer. Från min läromästare och mentor har jag ärvt förkärleken för Hindsberg flyglar, en utmärkt danskproducerad flygel som lever upp till de bästa pianobyggnadstraditionerna.

Av andra saker jag gjort kan jag visa denna mycket speciella ​Steinway flygel.

Kontakt

079-068 37 38

Referenser

Här kan du se ett axplock av uttalanden från mina glada och nöjda kunder.